Over ons

Maak je hoofd leeg, laat je handen spreken

Het Creatief Centrum Bennebroek (CCB) is in september 1984 van start gegaan in Bennebroek op Reek 28.

Het eerste seizoen startte met 60 cursisten en een heel divers cursusaanbod. Technieken variërend van Wol spinnen&Plantaardig verven, tot Bloemschikken en van Kalligrafie tot Handenarbeid voor kinderen.

Maar natuurlijk ook allerlei schilder- en keramiek/boetseercursussen kwamen aan bod. Het merendeel van de cursisten was woonachtig in Bennebroek.

Sinds de start op Reek 28 is er al diverse keren verhuisd. Vanaf 2016 heeft het CCB in het gebouw ‘t Trefpunt in Bennebroek onderdak gevonden. Een fijne locatie, goed bereikbaar ook met het openbaar vervoer en voldoende parkeergelegenheid.

In ‘t Trefpunt beschikken we over een eigen lokaal waar de keramiek-, boetseer- en kinderatelier lessen plaatsvinden. Een fijne, lichte ruimte om te werken waar plaats is voor 10 cursisten. Onze keramiekoven staat in een aparte, aangrenzende ruimte.

De meeste teken- en schilderlessen worden gegeven in een andere, stofvrije ruimte die voorzien is van daglichtlampen. Er zijn ezels en tafelezels om te gebruiken maar je kunt ook gewoon aan een tafel werken.

Het CCB is een stichting, zonder winstdoelstelling. Ons doel is wel om een juiste balans te vinden tussen goede en betaalbare lessen voor de cursisten en een faire vergoeding voor de vakdocenten. Alle docenten zijn hoog opgeleide vakmensen die steeds met veel kennis, kunde en enthousiasme de lessen verzorgen. De organisatie rondom het CCB wordt verzorgd door een bestuur dat bestaat uit vrijwilligers. Sommigen van hen zijn als docent verbonden aan het CCB anderen als cursist.

 

De lessen worden is twee blokken, voor-, en najaar aangeboden. Volg je een teken-, of schilderles dan hoor je voor aanvang van de cursus van je docent welke teken-, of schildermaterialen zelf aangeschaft moeten worden. Voor deelname aan boetseer- en keramiekcursussen hoef je zelf niets mee te nemen. Bij deze lessen betaal je een vaste vergoeding voor het gebruik van de gereedschappen, de materialen, zoals klei, kleurstoffen en glazuren, en voor het bakken van je werk in onze eigen keramiekoven.

Het bestuur bestaat uit:
Voorzitter: Marijke Roetenberg
Telefoon: 06 53 29 22 68 of info@creatiefcentrum.nl
Inschrijvingen/Cursistenadministratie: Linda Leussink 06 29 11 34 31
cursistenregistratie@creatiefcentrum.nl
Algemeen secretariaat: Maud Stevens
info@creatiefcentrum.nl
Penningmeester: Ingrid Jonker
Workshops: Margriet van Tilborg
workshops@creatiefcentrum.nl