logo ccb

Kussenhoes beschilderen

afbeelding kussen

Vetbol hanger
mozaïeken

vetbolhanger

Origami

origami

Creatief Schrijven

creatief schrijven

Sieraad mozaïeken

sierraad

Schoenen van Keramiek

foto keramiek

Schilderen met Encaustic Wax

encaustic

Kussenhoes beschilderen

U beschildert in deze workshop een kant-en-klare kussenhoes (50 x 50 cm) voor op uw bank of stoel. Kunt u niet tekenen of schilderen? Geen probleem. Met behulp van sjablonen, stempels en voorbeelden ontwerpt u uw eigen patroon. Dit wordt aangebracht op de kussenhoes met acrylverf, gemengd met textielmedium. Na het drogen en strijken van de hoes kan hij  thuis gewoon gewassen worden.
Docent: Margriet van Tilborg
Prijs: € 27,50
Tijdsduur: 2,5 uur


 

Vetbol hanger mozaïeken

Mozaïek een kleurrijk vetbol hangertje voor de vogels. Kies en combineer naar eigen smaak leuke scherven van porseleinen servies met glassteentjes in vele kleuren. U leert werken met het mozaïekgereedschap en krijgt uitleg over het voegen. Omdat de lijm 24 uur moet drogen krijgt u een zakje voegmiddel met de voeginstructie op papier mee naar huis. Ook krijgt u een vetbolletje en ophangkoord mee om het werkstuk helemaal af te maken.  Lekker voor de vogels en leuk voor in uw tuin!
Docent: Renske Hoekstra
Prijs: 23,50
Tijdsduur: 2,5 uur


 

Origami

Origami is een zeer oude en veelzijdige Chinese papiervouwkunst die in de loop der eeuwen verfijnd is in Japan. In deze workshop maken we eerst een eenvoudig werkje om te oefenen en daarna een doosje of bal. We gaan stap voor stap aan de slag en met voldoende hulp om met een leuk resultaat de middag af te sluiten. U krijgt bovendien een handig naslagwerk met uitleg en informatie mee zodat u thuis ook aan de slag kunt. Neem voor deze workshop een pen en aantekenschriftje mee.
Docent: Thea de Moor
Prijs: € 22,50
Tijdsduur: 2,5 uur


 

Creatief schrijven
door spelen met taal

Een workshop voor iedereen die van schrijven houdt en wil ontdekken hoe leuk het is om met taal te spelen. Ervaring mag, maar is niet nodig. In een klein blanco boekje maken we ‘schrijfsels’ op heel verrassende manieren. Ze worden ook versierd. Wat dacht u van een Historgedicht, een winterhaiku, een schrapschrijfsel en een servettensprookje? Dit is een workshop waarbij vaak en veel gelachen wordt want samen schrijven en luisteren naar elkaars teksten geeft veel plezier en wederzijdse inspiratie.
Docent: Jenny de Bode
Prijs: € 25,00
Tijdsduur: 2,5 uur


 

Sieraad mozaïeken

Tijdens deze workshop mozaïekt u een (verzilverde) hanger met kleine stukjes glas, porselein, mozaïeksteentjes en glaskralen tot een mooi geheel. U leert werken met de glaskniptang en mozaïektang. Daarna kiest u een bijpassende, gekleurde suède veter waar een slotje aan wordt gezet. Aan het eind van de workshop wordt uitgelegd hoe u de hanger moet voegen. Omdat de lijm 24 uur moet drogen krijgt u een zakje voegmiddel en een voegbeschrijving mee naar huis.
Docent: Renske Hoekstra
Prijs:  € 28,50
Tijdsduur: 2,5 uur


 

Schoenen van Keramiek

In deze workshop gaan we aan de slag als een schoenmaker, niet met leer maar met lapjes klei. Door middel van een patroon van de schoen en het maken van afdrukken in de klei met stempels en kantjes komen we al gauw tot een verrassend resultaat. Ook kunt u een echte schoen als uitgangspunt nemen voor een schoen naar eigen fantasie. Deze workshop bestaat uit twee delen. Eerst maken we de schoen van klei. Daarna moet de schoen drogen en wordt deze voor u gebakken. Twee weken later gaan we de schoenen glazuren en krijgt u uitleg over de glazuren en de verschillende manieren om de schoen te beschilderen. Er is een ruime keuze aan kwastglazuren, onderglazuren en pigmenten. Tenslotte gaan de schoenen nogmaals in de oven en maken we een afspraak wanneer u ze op kunt halen.
Meenemen: een schort en een of meer schoenen als voorbeeld.
Docent: Mieke Mostermans
Prijs € 60,00
Tijdsduur: 2 x 3uur, met een tussentijd van een weekSchilderen met Encaustic Wax

Met bijenwas in prachtige kleuren schildert u met behulp van een strijkijzer een verrassend schilderij. Heel inspirerend om te doen met altijd mooie resultaten.
Docent: Gordana Teders
Prijs: € 26,50
Tijdsduur: 2,5 uur

Leuk idee: geef een workshop cadeau!

Wilt u met een groepje een creatieve workshop volgen? Dan kunt u contact opnemen en vragen naar de mogelijkheden.
Vanaf vier deelnemers kan er voor u een workshop georganiseerd worden op een datum in overleg met de docent.
Een leuk idee voor een gezellig vriendinnenuitje
of om bijvoorbeeld een verjaardag te vieren.

klik hier voor een mail naar Conny kroep

of belt u haar op telefoonnummer
023 - 7434377.

In de week voorafgaande aan de workshop ontvangt u een rekening die binnen 14 dagen betaald dient te worden.