logo ccb

 

afbeelding penselen

plattegrond

Expositie CCB

Vanaf 3 april tot 30 juni 2018 exposeren een drietal docenten van het Creatief Centrum Bennebroek met een aantal van hun cursisten in de bibliotheek van Hillegom.

Samen met zeven cursisten exposeert docent Renske Hoekstra mozaïekwerk in de bibliotheek van Hillegom. 
Renske Hoekstra geeft sinds 2014 mozaïekles bij het Creatief Centrum Bennebroek. Haar cursisten werken met diverse materialen zoals wandtegels in vele kleuren, glas en scherven van serviesgoed. Daarnaast maakt men tijdens de cursus ook zelf figuurtjes en onderdelen van keramiek die worden verwerkt in het mozaïek. Voor deze tentoonstelling zijn werken gekozen die geschikt zijn om aan de wand te hangen; mozaïekpanelen en spiegels. De mozaïekwerken zijn te zien tot 14 mei.

Marieke Zeylemaker is sinds 2001 als docent keramiek handvormen verbonden aan het CCB. Zij exposeert met haar cursisten van het avondatelier keramiek. De cursisten vormen een enthousiaste groep, zijn betrokken bij elkaars werk en inspireren elkaar. Er wordt gewerkt in diverse technieken; met plakken klei, ringenopbouw of boetseren. De getoonde werken zijn afgewerkt met glazuur, onderglazuur, pigmenten en engobes. De keramiek is te zien tot 30 juni.

Margriet van Tilborg geeft al heel wat jaren diverse schildercursussen bij het Creatief Centrum. 
Samen met een aantal van haar cursisten exposeert zij vanaf 14 mei tot 30 juni.
Tijdens haar cursussen portretschilderen, gemengde techniek, zaterdagatelier en schilderen met acrylverf ligt de nadruk op persoonlijke ontwikkeling. Onbekende materialen en nieuwe technieken worden aangevuld met tekenvaardigheden, kleurkennis of expressie. Of het nu met acrylverf, pastel, aquarel, inkten of een combinatie van materialen is, de cursist wordt altijd door middel van opdrachten uitgedaagd zich verder te ontwikkelen. Van de verschillende cursussen is werk te zien.

U kunt de tentoonstelling bezoeken tijdens de openingsuren van de Bibliotheek.  Zie www.bibliotheekzuidkennemerland.nl
Adres: Sportlaan 1 in Hillegom.

In september starten de najaarscursussen.
U kunt zich nu al aanmelden!

 

Open Atelier

Kom zelfstandig tekenen, schilderen of boetseren in het Open Atelier,
op maandagmiddag van 13.30 - 15.30 uur.

De kosten zijn € 4,-
per keer (€ 5,- inclusief biscuitbakken van uw keramiekwerk) contant te voldoen. Aanmelden vooraf is niet nodig, wel eigen materialen meenemen. Koffie en thee zijn gratis.