logo ccb

 

afbeelding penselen

plattegrond

Expositie CCB

Vanaf 3 april tot 30 juni 2018 exposeren een drietal docenten van het Creatief Centrum Bennebroek met een aantal van hun cursisten in de bibliotheek van Hillegom.

Samen met zeven cursisten exposeert docent Renske Hoekstra mozaïekwerk in de bibliotheek van Hillegom. 
Renske Hoekstra geeft sinds 2014 mozaïekles bij het Creatief Centrum Bennebroek. Haar cursisten werken met diverse materialen zoals wandtegels in vele kleuren, glas en scherven van serviesgoed. Daarnaast maakt men tijdens de cursus ook zelf figuurtjes en onderdelen van keramiek die worden verwerkt in het mozaïek. Voor deze tentoonstelling zijn werken gekozen die geschikt zijn om aan de wand te hangen; mozaïekpanelen en spiegels. De mozaïekwerken zijn te zien tot 14 mei.

Marieke Zeylemaker is sinds 2001 als docent keramiek handvormen verbonden aan het CCB. Zij exposeert met haar cursisten van het avondatelier keramiek. De cursisten vormen een enthousiaste groep, zijn betrokken bij elkaars werk en inspireren elkaar. Er wordt gewerkt in diverse technieken; met plakken klei, ringenopbouw of boetseren. De getoonde werken zijn afgewerkt met glazuur, onderglazuur, pigmenten en engobes. De keramiek is te zien tot 30 juni.

Margriet van Tilborg geeft al heel wat jaren diverse schildercursussen bij het Creatief Centrum. 
Samen met een aantal van haar cursisten exposeert zij vanaf 14 mei tot 30 juni.
Tijdens haar cursussen portretschilderen, gemengde techniek, zaterdagatelier en schilderen met acrylverf ligt de nadruk op persoonlijke ontwikkeling. Onbekende materialen en nieuwe technieken worden aangevuld met tekenvaardigheden, kleurkennis of expressie. Of het nu met acrylverf, pastel, aquarel, inkten of een combinatie van materialen is, de cursist wordt altijd door middel van opdrachten uitgedaagd zich verder te ontwikkelen. Van de verschillende cursussen is werk te zien.

U kunt de tentoonstelling bezoeken tijdens de openingsuren van de Bibliotheek.  Zie www.bibliotheekzuidkennemerland.nl
Adres: Sportlaan 1 in Hillegom.

 


Hét Creatieve Centrum voor jong en oud    
Zin in een leuke cursus?

Schildert, tekent, boetseert u, maakt u mozaïek of wilt u het graag leren?
Sinds 1984 organiseert het Creatief Centrum Bennebroek(CCB) creatieve cursussen voor kinderen en volwassenen. Het CCB is gevestigd in Het Trefpunt, middenin het dorp Bennebroek. Het is een kleinschalige organisatie met enthousiaste docenten. De cursussen, met veel individuele begeleiding,  zijn voor beginners en gevorderden. In een ontspannen sfeer maken de docenten u wegwijs in nieuwe technieken en helpen u graag verder op weg in uw (nieuwe) hobby.
Het actief beoefenen van kunst in de vrije tijd draagt bij aan het algemene welzijn van mensen, aan creatieve en persoonlijke ontwikkeling en zorgt ook een sociaal gebeuren met gezelligheid onder elkaar.

Heeft u met familie of vrienden iets te vieren dan kunt u bij ons een workshop kiezen uit ons ruime aanbod. In overleg met u wordt een datum afgesproken. Zie www.creatiefcentrum.nl.
Wilt u zelfstandig aan de slag dan kunt u terecht op maandagmiddag in het Open Atelier.

Open Dag
Op zaterdag 25 augustus van 11.00 tot 15.00 uur organiseren wij onze jaarlijkse Open Dag met demonstraties en informatie over onze cursussen. Welkom!

Enthousiast geworden?
Achter in deze gids vindt u een aanmeldingsformulier voor de cursussen van komend seizoen 2018-2019. Neem gerust contact op met een van de bestuursleden voor vragen of informatie.

Wij ontmoeten u graag op een van onze cursussen of workshops!
Bestuur Creatief Centrum Bennebroek

 

In september starten de najaarscursussen.
U kunt zich nu al aanmelden!

 

Open Atelier

Kom zelfstandig tekenen, schilderen of boetseren in het Open Atelier,
op maandagmiddag van 13.30 - 15.30 uur.

De kosten zijn € 4,-
per keer (€ 5,- inclusief biscuitbakken van uw keramiekwerk) contant te voldoen. Aanmelden vooraf is niet nodig, wel eigen materialen meenemen. Koffie en thee zijn gratis.